Rooikop Origineel

Rooikop saus heeft, je raadt het al, een onverwachte Afrikaanse oorsprong. Geheel geproduceerd in het landelijke Delfstrahuizen, Friesland met streekgebonden en authentieke ingrediënten.

Door de combinatie van enkele verse ingrediënten en kruiden krijgt de Rooikop een spannende en gelaagde smaak. Door het langzaam de tong te strelen laat Rooikop je meenemen naar onontdekte smaakbelevingen. 

 

De saus is op vele manieren te gebruiken, als een kant-en-klare dipsaus bij verse groenten zoals komkommer, selderij, wortel en bloemkoolroosjes, maar ook over gekookte groenten.

Ook een idee is een dun laagje over kaas of vleeswaren of met een eitje en natuurlijk bij de tosti! Een snelle marinade voor vlees zoals rund of kip. Ook voor de BBQ, hamlappen of ander te grillen vlees. Als het vlees klaar dan is een likje saus op het vlees voor een heerlijke smaakbeleving. Ook tof om met een stukje stokbrood door de saus halen, smikkelen maar. 

Voor vegetarische gerechten kan deze saus prima worden gebruiken, zowel als marinade, op kaas, groente en ook over een Vega-burger.